Van der Looij Schilderwerken 

Meer dan 25 jaar ervaring

Familie Stoffels uit Sint Joost winnaar geworden van € 100,- door invullen OnderhoudNL Garantie enquete.

De familie Stoffels uit Sint Joost heeft onlangs € 100,- gewonnen door het invullen van het enquete formulier van OnderhoudNL Garantie.  
Deze prijs wordt 1 keer per maand landelijk door OnderhoudNL Garantie door middel van loting uitgereikt.  


Per 1 januari 2019 is het lage btw tarief van 6% naar 9% verhoogd.
    

Er komen veel vragen binnen of de lage btw op (schilder)onderhoud aan huizen ouder dan twee jaar per 1 juli 2015 vervalt. Onjuist! Dan vervalt alleen de renovatie-btw.

De verwarring is wel enigszins te begrijpen omdat er in totaal vier regelingen zijn waarvoor het lage btw-tarief van 9% geldt. OnderhoudNL heeft via de digitale nieuwsbrief, de ledendossiers én het OnderhoudNL Magazine meerdere keren aangegeven hoe het nu precies zit. Dat wordt, gezien het aantal vragen dat momenteel binnen komt, bij deze nog eens voor u op een rijtje gezet.


1 Permanent laag btw schilder- en onderhoudswerk:
per 15 september 2009 geldt het lage btw van 6 procent voor schilder- en onderhoudswerk aan woningen ouder dan twee jaar (voor zowel arbeidsuren als het materiaal), per 1 januari 2019 geldt het lage btw tarief van 9 procent.

2 Permanent laag btw energiebesparend isolatiemateriaal:
per 1 januari 2019 geldt het lage btw-tarief van 9 procent voor het aanbrengen van energiebesparend isolatiemateriaal aan vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan twee jaar (alleen voor arbeidsuren)

3 Permanent laag btw plaatsen van isolatieglas:
per 1 januari 2019 geldt het lage btw-tarief van 9 procent voor het plaatsen van isolatieglas in woningen (alleen voor arbeidsuren)